Workshop: Från komposition till efterbehandling - Sophie Odelberg

Av Scandinavian Photo

Lokal:
Stockholm
Adress:
Vasagatan 14, 111 20 Stockholm, Sverige
Stockholm
Se i Google Maps
Kontakta arrangören

Den här workshopen vänder sig till dig som vill ta dina foto- och retuschkunskaper till nästa nivå. Att lära dig bearbeta dina bilder rätt i efterbehandlingen är minst lika viktigt som att välja rätt komposition när du fotograferar. Fel bearbetning kan förstöra din allra bästa bild men även lyfta de bilder som vid första överblicken inte ser mycket ut för världen, och ge de bilderna nytt liv!

Under workshopen kommer du få verktyg för att lära dig hela skapandeprocessen, från att bilden tas till att den färdigställs i Photoshop, och hur du ska tänka genom hela processen. Vi kommer gå igenom tips och tricks direkt från branschen och vilka fällor som är lätt att falla i och hur du kan undvika de. Workshopen är praktisk och första dagen spenderas på location då vi fotograferar och under dag två kommer vi att arbeta med bilderna i Photoshop med branschens bästa retuschskärmar från Eizo och ritplattor från Wacom som arbetsredskap.

Kursledaren:
Sophie är sport- och lifestylefotograf, ambassadör för Canon sedan fyra år och började sin karriär som retuschör som 17-åring när hon av en slump upptäckte Photoshop. Det var en hobby som väldigt snabbt gick över till att bli mer på allvar och Sophie spenderade varje ledig timme framför datorn.

Sophie har tidigare arbetat som retuschör för Plaza Publishing Group där hon var ansvarig för all repro på bland annat Plaza Kvinna och Gourmet men hon har även hunnit med att göra flera jobb för H&M, Zeta, Cloetta, Björn Borg, Nike, Arla med flera. 

Sen ett par år tillbaka har Sophie sadlat om och jobbar heltid som fotograf och arbetar för kunder såsom Adidas, Actic, Sportamore, Röhnisch, Nike och Haglöfs. 

 
Kursinnehåll:

Dag 1:

 • Samling på Scandinavian, Vasagatan 14 i Stockholm.
 • Genomgång av grunderna i sportfoto såsom komposition, val av utrustning och att fånga rörelsen
 • Hur du bygger en story och känslan i dina bilder 
 • Fotografering på närliggande plats utomhus

Dag 2:

 • Samling på Scandinavian, Vasagatan 14 i Stockholm.
 • Föreläsning i retusch: Vad retusch är, varför görs det, hur förbättras en storys tydlighet med efterbehandling och hur ska du tänka med ljus färg osv
 • Du jobbar sedan med bilderna som du fotograferat under gårdagen. Sophie hjälper till med individuell guidning.
 • Fortsättning föreläsning retusch. Sophie visar hur hon har redigerat sina bilder från gårdagen och ni tittar på varandras bilder och pratar om hur alla tänkt när ni arbetat med era bilder. 
 • Samtal om inspiration, referensbilder och export av bilder. 
 • Fortsatt arbete med retuschering av gårdagens bilder

Förkunskaper:

 • Grundläggande kunskap i att arbeta i Photoshop. Du ska sedan tidigare suttit och jobbat i Photoshop och ha en grundläggande förståelse för hur du jobbar i lager och lagermasker. 
 • Du behöver ta med egen bärbara dator, systemkamera, och minneskortläsare, samt se till att ha Photoshop installerat på datorn (ingen yngre version är Photoshop CS3s men helst PSD CC)

Du som kursdeltagare kommer att få låna ritplattor från Wacom och använda skärmar från Eizo.
 
Lunch och fika ingår båda dagarna!

Tid: Lördag 4/5 kl. 10:15–16:15 samt söndag 5/5 kl. 11:15–16:15
Plats: Scandinavian Photos butik, Vasagatan 14 i Stockholm, samt närliggande plats för utomhusfotografering
Pris: 3995 kr (inklusive moms)

Workshopen genomförs i samarbete med Eizo och Wacom.

 

Händelse är inte tillgänglig just nu, kontakta arrangören för ytterligare information.
Laddar...