Weekend Workshop i Gate- og portrettfoto - Lisboa

Av Scandinavian Photo

Sted:
Lisboa
Adresse:
Rossio, 1100-202 Lisboa, Portugal
Vis kart
Kontakt arrangør
21659840

Hovedstaden i Portugal blir ofte kalt den kule lillesøsteren til Barcelona, og sammenlignes dessuten med San Francisco,  både storslått, vakker og sjarmerende rufsete. Byen er et lappeteppe av gammelt og nytt, en by med fantastisk sjarm og historie, med sine smale gater som slynger seg avsted, kule trikker, grønne parker, vakre plasser og brede bulevarder.

Denne sjarmerende havnebyen er en juvel som bare venter på å bli oppdaget. Lisboa seiler frem som en av Europas mest trendy storbyer og det er ikke uten grunn at flere nordmenn har fått øynene opp for Portugals og sjøfarernes hovedstad. Dette er heller ikke uten grunn en av de hotteste storbyene du bør oppleve

Lisboa er dessuten regnet som en av de billigste storbyene i Vest-Europa.

Workshopen passer for deg som vil lære om portretter, utvikle ditt bildesyn, din evne til komposisjon. Du har litt erfaring og behersker grunnleggende bruk av kamera og bildebehandlingsprogram. Workshopen er både for amatørfotografer med speilreflekskamera eller speilløst systemkamera.

Vi går gjennom tema som: Hvordan finne og planlegge tidspunkt for fotografering av kjente steder der du reiser. Mange reisemål har sine kjente motiver, og hvordan planlegge det optimale tidspunkt for fotografering akkurat der, takle nesten umulige motiver med stor kontrast i lyset. Hvordan få mest mulig ut av portretter - eller mindre grupper - når du ferierer.

Vi besøker gamle historiske bydeler og markeder i Lisboa. Masse flotte motiver. Og mye, mye mer..

Fly ned torsdag 12. mars – og hjem igjen søndag 15. mars eller mandag 16. mars – eller senere – hvis du har lyst til å få med deg mer av Lisboa på egenhånd.

Midten av mars i Lisboa, – kan være som en god slutten av mai i Sør-Norge – 23-25 grader og sol.

Det anbefales absolutt å sette av et par dager til egen fri benyttelse, – gjerne i etterkant av workshop’en.

Bli med oss på en spennende reise samtidig som du løfter bildene dine og får nye fotovenner.

Dagsplan:

Fredag 13. mars 2020 – Sintra

 • Oppmøte til avtalt sted. (Ved/foran ROSSIO jernbanestasjon (Starbucks)
 • Vi har løse planer.. Kombinere faglig med besøk til Sintra?
 • Transport med lokaltog. Godt fottøy anbefales. Det blir litt gåing.
 • Fotorebus
 • Middag på NICOLA restaurant. Den vel mest kjente i Lisboa.

Lørdag 14. mars 2020 – Lisboa

 • Oppmøte til avtalt sted. (Ved/foran ROSSIO jernbanestasjon (Starbucks))
 • Vi går gjennom Alfama til “Tyvenes marked” – Fotosafari
 • Fotosafari i gammel bydel (alt er vel gammelt..?) på vei inn til sentrum igjen
 • Lunsj
 • Finne kjente motiver i sentrum av Lisboa i ettermiddagssolen(?).
 • Finne trikkegate med spennende lys – fotografering evnt fordelt på 2 grupper
 • Finne steder med yrende folkeliv i skumringen. Nok å velge i.
 • Felles program for kvelden

Søndag 15. mars 2020 – Cascais

 • Oppmøte til avtalt sted – vi starter tidlig hvis noen skal reise hjem søndag. (Ved/foran ROSSIO jernbanestasjon (Starbucks))
 • Metro fra Rossio til lokaltoget fra “Cais do Sodre”.
 • Lokaltog langs kystlinjen (stranden) vestover forbi Estoril til Cascais. Husk å sitte på venstre side – sjøsiden. Slitte vinduer utelukker fotografering fra toget. Sitt bare og observer.
 • Spasertur gjennom Cascais sentrum til et museum med fine søyler og åpninger med spennende lys. Og ikke minst en flott park med mange muligheter.
 • Fotografering med modell(er) og evnt. forbedre eksisterende lys med reflektorer/blits/led-lys.
 • Programmet avsluttes i Cascais kl 12:00-13:00 for de som skal hjem søndag. Vi kommer tilbake til togtidene inn til Lisboa – hvis mange, bestiller vi felles transport til flyplassen.
 • Felles program for ettermiddagen/kvelden – ut over lunsj/middagen – som blir i en av de mange spisestedene i Cascais. (For de som ikke skal fly hjem)

Utstyr:
Ta med digitalt speilreflekskamera/speilløst systemkamera, optikk og laptop med bildebehandlingsprogram. (Photoshop, Lightroom el. lignende)

Pris og betingelser:

Pris pr deltaker Nkr 5.990,-

Workshop inkluderer foredragsholdere, reise til Sintra / Cascais og modeller i Cascais.
NB: Denne workshopen har MIN 8 og MAX 15 PLASSER.

Påmeldingen er bindende. Forbehold om mindre programendringer.

Overnatting og reise/fly:
Vi ber om at du ikke bestiller billett før vi har bekreftet at minimum antall deltakere har meldt seg. Hvis du trenger et hotell på reise før/etter workshop, foreslår vi at du reserverer en plass så snart som mulig, men forsikre deg om at du kan kansellere bestillingen. 

Det blir evnt. to anbefalte alternativer for overnatting under workshop’en. Velg det du gjerne vil prøve selv, men oppmøtested blir i umiddelbar nærhet av ROSSIO-plassen i sentrum. Vær tidlig ute med å booke rom. Lisboa er populært.

Reiseutgifter og hotell er hver deltakers eget ansvar. 
Vi anbefaler at du alltid har reiseforsikring.

For å kjøre workshopen trenger minimum 8 deltakere. Hvis vi av en eller annen grunn ikke er i stand til å nå våre minimumsantall, vil workshopen bli kansellert og du vil motta full refusjon.

Scandinavian Photo er ikke ansvarlig for refusjon av ikke- refunderbare fly- / togbilletter i tilfelle kansellering. Vårt ansvar er å returnere alle betalte penger for workshopen. Vennligst vent til du blir informert om at minsteantall er oppnådd før du kjøper billetter.

Avbestilling:
Ved avbestilling mer enn 30 dager før starten av workshop, vil vi refundere hele beløpet, minus et administrasjonsgebyr på kr 900, - Ved avbestilling mindre enn 30 dager før starten av workshop belastes fullt beløp. Scandinavian Photo er ikke ansvarlig for avbestillinger på grunn av medisinsk nødhjelp.

WorkShop i mars 2020 blir ledet av Roy William Gabrielsen og Hans Otto Nesbø. Begge nestorer innen fotografering i Norge.

Roy William Gabrielsen er Portugal-kjenner, og fag-utdannet fotograf – helt tilbake til 80-tallet. Roy har i et par år bodd like utenfor Lisboa, og kjenner Lisboa ganske godt.

Holdt sitt første fotokurs som 17-åring. Har hatt mange lærlinger, i egen bedrift. Har vært daglig leder i Norges Fotografforbund, – og redaktør i Norsk Fotografisk Tidsskrift.

Hans Otto Nesbø er en av Norges mest kunnskapsrike kursholdere innen fotografisk arbeidsflyt, digital bildebehandling, fargestyring og multimedia fag. Har lang erfaring fra fotobransjen, både som portrett, reklame, reportasjefotograf og som kreativ leder i reklamebyrå. Sertifisert i Photoshop, Aperture, Dreamweaver og Flash, har bred kunnskap innen DSLR-filming og videoredigering.

Event is not available right now, please contact the organizer for further informations.
Laster...